Rijk worden aan advertenties van andere

Affiliate-Marketing-ExplanationDe affiliate marketing branche blijft jaar in jaar uit groeien, zo bleek uit het gastcollege dat werd verzorgd door twee medewerkers van Tradetracker op Avans Hogeschool. Deze groei kan niet echt als een verassing worden bestempeld aangezien het gebruik van internet nog altijd toe blijft nemen en de komende jaren nog wel meer zal toenemen. Maar wat is nou affiliate marketing nou precies en waarvoor kunnen bedrijven het inzetten?

Affiliate marketing is erg interessant wanneer er veel verkeer op je website komt, in deze vorm kan het namelijk een vorm van inkomsten zijn. Echter gaat dit voor de meeste bedrijven niet op, voor hen is affiliate marketing een vorm van kosten. Bij affiliate marketing betaald een bedrijf de affiliate een vooraf samengekomen bedrag voor het vertonen van een advertentie op de site van de affiliate. Affiliate marketing kent eigenlijk drie verschillende doelen: Sales generen, leads generen en traffic generen. Die drie verschillende doelen kennen binnen de affiliate marketing allemaal verschillende manieren waarop ze gerealiseerd worden. Een van de grootste voordelen van affiliate marketing is dat er een no cure no pay methode gehanteerd wordt, dit betekend dat er enkel betaald hoeft te worden wanneer er ook daadwerkelijk resultaat geboekt is. Zo betaald een bedrijf enkel wanneer dat er ook daadwerkelijk op de advertentie geklikt wordt of wanneer dit leidt tot een lead of sale.

 

Het inzetten van affiliate marketing is daarnaast ook nog vrij eenvoudig voor bedrijven, dit maakt het daarom nog eens extra interessant. Dit komt voornamelijk door het feit dat bedrijven niet veel van hun eigen tijd hierin hoeven te stoppen. Het enige wat vaak door het bedrijf zelf zal moeten worden gedaan is het maken van een landingspagina waarnaar de advertentie doorverwijst. In de meeste gevallen zoeken bedrijven hun affiliates niet zelf uit, dit zou namelijk wél een erg tijdrovend proces zijn. De meeste affiliates die op hun site advertentie ruimte verkopen zijn aangesloten bij affiliate netwerken, dit is een voordeel voor beide partijen. Het voordeel voor de affiliate is namelijk dat deze niet zelf verantwoordelijk is voor het vinden van partijen die op zijn website advertentie ruimte willen kopen. Dit werkt ook op eenzelfde manier voor de bedrijven die affiliate marketing willen toepassen, daarnaast houdt het affiliate netwerk bij wanneer een affiliate geld dient te ontvangen. Het aanmelden bij deze netwerken is erg eenvoudig, zo kan bijvoorbeeld een huismoeder die een blog schrijft over cake bakken zicht hiervoor kunnen inschrijven en op die manier een centje bijverdienen. De meeste affiliate netwerken kiezen ervoor om de affiliates die ze aanbieden onder te verdelen in vijf categorieën: algemene websites, specifieke websites, vergelijkingssites, mailingspartijen en spaarprogramma’s. Op deze manier is het voor bedrijven makkelijker om goede affiliates aan te trekken die ook daadwerkelijk de juiste doelgroep zullen bereiken. Zo zullen de algemene affiliates zich niet richten op een bepaalde branche of doelgroep en zijn deze voornamelijk interessant wanneer er sprake is van een brede doelgroep. Wanner deze wel duidelijk aanwezig zal er vaak worden gekozen voor affilaites die in te categorie specifiek vallen.

Persoonlijk ben ik een groot fan van het gebruik van affiliate marketing wanneer ik het bekijk vanuit de kant van bedrijven, wanneer ik als een consument kijk is dit echter wat minder. Het feit dat ik er als consument minder fan van ben komt voornamelijk door het feit dat deze vervelende advertentiebanners altijd overal lijken te staan en het moge duidelijk zijn dat consumenten geen fan zijn van advertenties. Dat ik er vanuit het perspectief van bedrijven wel een voorstander van ben komt voornamelijk door het feit dat er een no cure no pay methode gehanteerd wordt. Dit bekend dat ook kleine gebruik kunnen maken van deze vorm van marketing.

Bronnen:
http://www.ondernemeneninternet.nl/affiliate-marketing.html
http://www.marketingfacts.nl/rubrieken/affiliate_marketing
http://www.intemarketing.nl/marketing/technieken/affiliate-marketing
http://performance.nl/2011/05/24/affiliate-marketing-voor-beginners-12/
https://www.succesmetjewebshop.nl/voor-en-nadelen-van-affiliate-marketing/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s